Sunday, October 11, 2009

Wajah militan PAS
Thursday, October 8, 2009
Wajah militan PAS

FaceBook Pas kawasan Segamat telah mengedarkan arahan ini; mesejnya jelas hendak membuat kacau; mereka yg menyerang kawasan BN, hari ini mereka pula mendakwa mereka diserang; sengaja buat kacau kerana nak mengganggu proses pilihan raya?

"KEADAAN SEMAKIN KRITIKAL! RAMAI AHLI PAS DIPUKUL DIBAGAN PINANG! SEMALAM, MARKAZ PEMUDA PAS PUSAT TELAH DICEROBOH DAN PETUGAS DI HALAU KELUAR. DEMI ALLAH DENGAN NAMA JIHAD FI SABILLILLAH, SAYA SELAKU PEMEGANG AMANAH KETUA DEWAN PEMUDA PAS PUSAT (DPPP) MENGERAHKAN SERAMAI MUNGKIN PEMUDA DARI SELURUH NEGARA AGAR TURUN KE BAGAN PINANG" - USTAZ NASRUDIN HASSAN TANTAWI

**SILA PANJANGKAN MAKLUMAT INI KEPADA SAHABAT2 YANG LAIN. JANGAN KITA BIARKAN KEZALIMAN UMNO BERPANJANGAN! MENGGUNAKAN CARA KOTOR SEJAK HARI PERTAMA LAGI DENGAN LAKONAN AZEEZ. AYUH, SHAHAB! KE MEDAN JIHAD! UMNO SEMAKIN MELAMPAU!!! ALLAHUAKHBAR!!

Jika benar mesej ini dari Ketua Pemuda Pas, maka masa depan Pakatan Pembangkang adalah amat kelam. Masa depan Islam? Jihad memerangi umat Islam atas nama fi sabilillah? Kelakar pula melihat tahap ilmu agama Ketua Pemuda Pas. Ataupun sikap memutar belit ajaran agama (sama belitnya dengan lilitan serban mereka) seperti yang diamalkan oleh Nik Aziz telah turun kepada Ketua Pemuda mereka?

Nampaknya kempen merendah diri Pas dan arahan Nik Aziz agar kempen dijalankan secara sopan hanya retorik kosong. Sejak hari penamaan calon, penyokong BN yang terpaksa melalui kumpulan penyokong Pas telah ditendang, diraba dan ditumbuk oleh mereka. Semalam Pas menghantar gerombolan untuk masuk ke kawasan penyokong BN dan melakukan provokasi, satu tindakan yang akhirnya menyebabkan mereka dihalau dari kem BN. Pada waktu yang sama dakwaan palsu bahawa petugas mereka ditetak dengan parang pula dimainkan. (gambar dan video telah dimuat naikkan ke blog DUN31baganpinang.blogspot.com, unitmediabaru.blogspot.com dan blog-blog lain yang melaporkan kejadian tersebut seperti rbf, pisau, marahku.blogspot.com dan banyak lagi (sila rujuk link di sebelah).

Sikap militan, samseng, penipu dan ganas Pas yang cuba disembunyikan di bawah slogan `Pas for All' dan di sebalik kopiah dan serban mereka, nampaknya tidak dapat disembunyikan lagi. Bagi rakyat Malaysia, muslim dan bukan muslim, inilah wajah sebenar Pas dan marilah sama-sama turun ke Bagan Pinang untuk menyaksikannya sendiri.

Bila orang sudah menjual, kenapa tidak kita membeli.....?

Posted by Tun Faisal Ismail bin Aziz at 9:08 PM

(sumber;http://malaysianposts.blogspot.com/2009/10/rusuhan-bagan-pinang.html)

zmsegamat kata; jangan memalukan segamat bro dedahkan siapa anda.. dan jangan berani hanya dengan bangsa sendiri sahaja..

2 comments:

altauhid said...

Assalammualaikum
Ya ke nasrudin Tantawi ini berani sangat nak nak melancarkan fisabillilah denagan UMNO. Takada Otak ke Yang UMNO itu satu bangasa dan agama dengan dia Atau Nasrudin ini orang Parsi bukan Melayu. Kalau dah berani sangat Aku cabar dan syorkan agar Nasruddin Tantawi ini pergi ke Palestin untuk berperang Fisabilillah membantu rakyat palestin menentang yahudi zionis. Apa macam Nasruddin ada berani ke? atau cakap sahaja berdegar-degar telur masuk kedalam.

Anonymous said...

Semuga Allah swt selamat negara kami dari kumpulan militant di bawah Bridged Amal. Jangan Islam dengan Islam hidup dalam berperangan