Monday, May 17, 2010

Datuk Hj Hasnoor Sdg Husin: Akibat berkasih pada yang tak sudi.

Sunday, May 16, 2010
Akibat berkasih pada yang tak sudi.

Melihat kepada keputusan PRK Sibu,jelas membuktikan pengundi Cina tetap dengan pendirian mereka menyokong pembangkang lebih lebih lagi calun DAP.

Pemimpin MCA dan Gerakan tak payah lagi menuding jari nak menyalahkan Perkasa lah,pasal isu itu, isu ini dan bermacam macam lagi alasan untuk menyatakan kelemahan ini di sebabkan oleh UMNO yang di tuduh masih mempunyai sikap perkauman.Wal hal kita tak nampak keseriusan pemimpin MCA dan Gerakan memberi penjelasan tentang amalan BN dalam konteks kontrak sosial malah jauh sekali mempertahankannya.Mereka juga sama seperti DAP dalam memperjuangkan kepentingan Bangsa mereka.

Yang tak serik serik PM kita,kena tipu di Hulu Selangor dengan berjuta peruntukan untuk kepentingan masyarakat Cina namun undi tetap kepada pembangkang ,di Sibu kena tipu lagi berlipat ganda peruntukan (RM18 juta) di beri untuk kepentingan masyarakat Cina namun undi mereka tetap kepada DAP.Hidung tak mangcung pipi tersorong sorong.

Orang dah benci kita,dah tak sokong kita dan sedang berusaha keras memujuk orang Melayu hanyut tak sedar dik untung bersekongkol dengan puak2 Cina ni untuk jatuhkan pimpinan UMNO.

Kenapa kita masih tak sedar ,Kenapa nak berkasih lagi pada orang yang dah tak sudi.Apa guna kita berbelanja sekian banyak wang sedangkan ianya bagaikan mencurah air di daun keladi.

Mereka banyak wang,mereka boleh biaya apa saja untuk kepentingan masyarakat mereka,mereka dah tak perlukan UMNO dan BN lagi.Selagi Anwar dan orang Melayu seperti Anwar masih hidup dan terus berjuang dan berjanji untuk menaikkan kuasa pemimpin2 Cina,menghapuskan hak orang Melayu,memperjuangkan konsep DAP (Malaysian Malaysia) selagi itulah jangan mimpi orang cina nak sokong BN sehingga BN mengikut saja kehendak mereka agar Cina diberi sama hak dan taraf dengan orang Melayu.

Alang alang mandi biar basah,menyelok perkasam biar sampai kepangkal lengan,adat berjuang biar mati di medan perang,maskipun mati biar lah mati bermaruah.Dari pada semua calun MCA dan Gerakan kalah di kawasan mejoriti pengundi Cina biarlah mereka langsung tak ada wakil dalam BN.

Kita desak berikan saja semua kawasan pilihan raya mejori orang Melayu kepada calun UMNO.Kalau orang Cina nakkan pemimpin mereka dalam kerajaan mereka terpaksa beri kemenangan kepada calun MCA dan Gerakan yang bertanding di kawasan mejoriti pengundi mereka.

Kembalikan semula semangat orang Melayu kepada UMNO ,bangkitkan semula semangat DEB,laungkan pasal 3,152 dan 153 agar perjuangan UMNO untuk membela nasib orang Melayu benar benar di rasai dalam jiwa orang Melayu.Perkukuhkan kedudukan raja raja Melayu.Kalau perlu bawa PAS bersama perjuangan ini.

BERKASIHLAH PADA YANG SUDI.

Posted by Datuk Hj Hasnoor Sdg Husin at 12:23 PM

(SUMBER;http://datukhasnoor.blogspot.com/2010/05/akibat-berkasih-pada-yang-tak-sudi_16.html)

3 comments:

Uda said...

Orang Cina sokong 1 Malaysia hanya bermuka-muka sahaja, hanya untuk meminta peruntukan berjuta-juta drpd kerajaan UMNO/BN. Undi tetap pembangkang DAP, begitu juga dgn perangai pemimpin MCA & GERAKAN.

Betul pendapat saudara Kerajaan UMNO jangan lagi meletakkan calon MCA & GERAKAN di kawasan majoriti pengundi melayu, kita tak pernah mendengar mereka memperjuangkan hak org melayu yg termaktub dlm Perlembagaan, Raja-Raja Melayu, agama resmi negara dll, hanya kepentingan bangsa mereka sahaja. UMNO MESTI MENAIKAKAN SEMULA SEMANGAT BANGSA MELAYU MENJADI TUAN DI TANAH AIR MEREKA SENDIRI.

Cencaluk said...

Apa yang disuarakan oleh saudara adalah sesuatu yang amat benar belaka.

Kaum cina adalah kaum yang tidak pernah tahu untuk berterima kasih kepada sesiapa yang berbudi kepada mereka yang penting bagi mereka adalah kuasa dan wang.

Jika kita perhalusi akan kaum cina ini disetiap negara mereka akan memberikan masaalah kepada kerajaan yang memerintah tak kira dimana saja ada kaum cina disitu akan wujud kawasa kaum cina yang akhirnya kerajaan sendiri tidak berani untuk campur tangan termasuklah di AS.

Kerajaan Malaysia sepatutnya menumpukan perhatian kepada sokongan kaum lain dan bukannya kaum cina sahaja.

Lakukan boikot kepada pekedai cina dan kita lihat bagaimana mereka merangkan dan dan merayu kepada Kaum Melayu semula.

Kuasa membeli kaum Melayu adalah yang paling besar di Malaysia dan sekiranya Kerajaan Malaysia memberikan sedikit perhatian kepada peniaga dan peruncit Melayu saya percaya Melayu boleh kuasai ekonomi di Malaysia dan ketika itulah kaum cina akan mula memangkah undi untuk BN.

Jangan dibiarkan kaum cina berkuasa dan jadikan PRK sibu sebagai teladan untuk kita semua.

Anonymous said...

Saya berpendapat PM DS Najib supaya mendengar kata kata majoriti rakyat Malaysia yang menyokong BN. Ini tidak melebihkan kepada kaum Yahudi kuning yang sedar diuntung.