Wednesday, November 14, 2012

Melayu Perlu DI AJAR SECUKUPNYA ... Kita PERLU KUASAI POLITIK - DAP


| Wednesday, November 14, 2012
"Kita dah monopoli ekonomi. Ayuh! DAP, MCA, Gerakan! Mari kita kawal politik Malaysia. Sekarang atau tidak.."Memang GWM tidak memahami apa yang ditulis pada sehelai risalah ini. Namun jika benar maksudnya seperti di atas, maka sudah semakin jelas agenda tersembunyi puak-puak chauvinist ini mahu menghapuskan kuasa politik orang Melayu menjelang pilihanraya umum ini.GWM difahamkan risalah ini telah diedarkan sejak dari Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR)pertama di Negeri Sembilan pada 03/11/2012.

Difahamkan juga risalah ini turut diedarkan pada ceramah DAP, bermula di Melaka pada 09/11/2012.


Sejak dari pilihanraya umum lalu, trend MCA dan Gerakan seringkali menjadi 'jurucakap utama' bagi NGO-NGO Cina semakin lantang. Apa sahaja tuntutan NGO-NGO Cina kemukakan, maka MCA dan Gerakan jugalah yang menjadi 'back up supporter'. Kadangkala kelantangan parti-parti komponen BN ini mengalahkan DAP.

Tidak perlu kita pertikaikan DAP kerana majoriti NGO-NGO Cina sememangnya berada dan memberikan sokongan padu kepada parti chauvinist ini. 

Apa yang penting adalah kuasa politik, hak dan keistimewaan orang Melayu perlu dihapuskan secara linear ... sedikit demi sedikit.Orang Melayu tidak perlu sekadar melihat permainan politik chauvinist-chauvinist ini hanya dalam negara sahaja.

Paling terkini adalah permainan politik chauvinist-chauvinist ini sudah melangkaui batas sempadan negara, malah sudah menjadi suatu agenda antarabangsa melalui hak asasi kemanusiaan.


Equal Rights Trust (ERT) NGO yang berpengkalan di London bersama Tenaganita, melalui pengerusinya yang juga pemimpin PKR Irene Fernandez, telah bekerjasama menyiapkan laporan.

Laporan yang disebut sebagai dua artikel dalam Perlembagaan Persekutuan menyebabkan diskriminasi terhadap kaum-kaum lain di negara ini.

Rakyat, terutamanya orang Melayu perlu muat turun (download) laporan setebal 406 muka surat untuk membaca dan memahami isi kandungan. Klik DOWNLOADDua agenda utama dan terbesar adalah mendesak kerajaan Malaysia memansuhkan atau meminda dua peruntukan Perlembagaan yang melindungi hak istimewa dan tanah orang Melayu untuk mengelakkan diskriminasi berdasarkan kaum atau etnik.

Artikel 89 dan 153 dalam Perlembagaan Persekutuan ini menjadi agenda utama puak-puak chauvinist untuk menghapuskan kuasa politik, hak dan keistimewaan orang Melayu secara beransur-ansur.

Artikel 89 - Tanah simpanan rezab Melayu.

Artikel 153 - Memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong untuk melindungi kedudukan istimewa ‘Melayu dan anak negeri Sabah dan Sarawak serta kepentingan kaum-kaum lain’. Peruntukan ini juga menentukan cara untuk melakukan ini, seperti mewujudkan kuota bagi kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa awam dan pendidikan awam.Tak tahulah ... jika orang Melayu sememangnya cukup bermurah hati untuk melepaskan hak dan keistimewaan yang telah diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan.

Atas nama hak dan asasi kemanusiaan, berapa ramai orang Melayu kini yang semakin sanggup menjual maruah agama dan bangsa kepada puak-puak chauvinist ini.

Pada orang-orang Melayu ini yang penting adalah Putrajaya ...

Kalau sudah Artikel 89 dan 153 ini dihapuskan dari Perlembagaan Persekutuan ...

Mampukah orang-orang Melayu yang menjual maruah agama dan bangsa ini mengembalikan hak dan keistimewaan ini ...


(terimakasih sumber:http://mediawangsamaju.blogspot.com/2012/11/melayu-perlu-di-ajar-secukupnya-kita.html)

No comments: