Wednesday, September 22, 2010

Kenapa DAP heret blog Pisau.net ke SKMM ?


Wednesday, September 22, 2010
Kenapa DAP heret blog Pisau.net ke SKMM ?

Kita tentu masih ingat kes seorang penulis blog bernama Hassan Skodeng yang telah didakwa mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1988 kerana memuat-naik artikel berbentuk parodi atau satira di blognya. Artikelnya itu telah menyebabkan Tenaga Nasional Berhad(TNB) membuat aduan rasmi kepada SKMM dan tindakan itu nampak ‘berkesan’ kerana TNB berjaya mengheret Hassan Skodeng ke mahkamah.

Kebanyakan blogger dan kumpulan tertentu dilihat bangkit mempertahankan tindakan Hassan Skodeng termasuklah juga parti DAP.DAP yang kita lihat berada dalam kedudukan ‘langsung tiada kaitan’ dengan kes tersebut membidas tindakan SKMM mengheret Hassan Skodeng berhubung tulisannya itu. Lim Guan Eng berkata tindakan itu bukan sahaja “keterlaluan tetapi juga mengarut.” Terbukti, dalam kes Hassan Skodeng, DAP menghentam SKMM.

Terbaru adalah kisah mengenai penulis blog Pisau.net. Satu negara gempar bila blog tersebut membuat pendedahan berani mengenai wang Ehsan yang diberi oleh kerajaan DAP Penang kepada warga emas negeri itu adalah dari sumber judi.DAP dilihat panas punggung dengan pendedahan blog Pisau.net. Jadi, apa tindakan DAP? Buat laporan polis? Tidak…tidak. DAP nampaknya ‘tidak berani’ buat laporan kepada polis. Mereka mencari SKMM.

Dalam kes Hassan Skodeng dulu, mereka mengutuk dan membidas SKMM. Kini mereka terhegeh-hegeh pula buat aduan rasmi kepada SKMM atas dakwaan artikel yang disiarkan dalam blog Pisau.Net adalah tidak berasas dan bertujuan memfitnah kerajaan negeri.

TNB berjaya heret Hassan Skodeng ke mahkamah bila mereka buat laporan kepada SKMM. Kini, DAP lakukan cara yang sama. Mereka tidak lagi membidas SKMM. Mereka dah sayang SKMM.

Pisau.net usah gentar. Berani kerana benar, lawan tetap lawan !


Posted by Nasionalis1982 at 11:26 AM 1 comments

(sumber;http://nasionalis1982.blogspot.com/2010/09/dap-heret-blog-pisaunet-ke-skmm.html)

1 comment:

hanizam said...

berani kerana benar, takut tangguh-tangguh le macam NUAR...

tuhan tu bersama insan yang benar...