Friday, June 11, 2010

Ahli Parlimen BN "diserang" di Parlimen...???

Ahli Parlimen BN "diserang" di Parlimen...???
09 June 2010


Aku dapat berita Ahli Parlimen Tangga Batu, Idris Haron diserang dengan kata-kata caci maki dan hina dina oleh segerombolan NGO pro-pembangkang yang mewakili kaum India di bilik rehat wakil rakyat di Parlimen hari ini. Berita mengenainya ada dicatatkan oleh Putra Merdeka di sini...!!

Aku belum peroleh cerita sebenar kejadian tetapi apa yang aku difahamkan dari catatan Putra Merdeka dan SMS rakan-rakan dari Parlimen menyatakan Idris telah diherdik, dimaki hamun ketika cuba menegur sebuah pertubuhan terbabit yang mengadakan pertemuan dengan Ahli Parlimen pembangkang yang menjadikan pertemuan itu sebagai medan menghentam kerajaan. Lebih parah mereka membangkitkan isu perkauman.

Tapi paling sedih apabila tiada Ahli Parlimen BN yang berada di belakang Idris ketika kejadian menyebabkan beliau keseorangan berhadapan dengan belasan ahli pertubuhan itu dan wakil2 rakyat pembangkang.

Wah nampaknya pertubuhan yang wakili kaum India kini semakin berani. Sebelum ini mereka hanya berani berdemo dijalanan tetapi kini sudah berani masuk kat lobi Parlimen dan membantai kerajaan (terutama UMNO) terang-terangan di depan batang hidung Ahli Parlimen BN. Ayoyo... Apa sudah jadi?

Mereka datang sebagai tetamu di Parlimen tetapi berani menghalau keluar seorang Ahli Parlimen di dalam Parlimen....!!!

Aku harap Speaker membuat siasatan berhubung kejadian ini dan mengambil tindakan terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab terutama yang membawa masuk pertubuhan "haram jadah" ini masuk Parlimen untuk serang kerajaan.Label: Barisan Nasional, Pakatan Rakyat

(sumber;http://mesintaipburuk.blogspot.com/2010/06/ahli-parlimen-bn-diserang-di-parlimen.html)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rabu, 2010 Jun 09
NGOs Pembangkang Tolak MP BN Di Parlimen!!!


Kecoh! Tolak menolak berlaku di Parlimen!!! YB Tangga Batu Dato Idris Haron telah ditolak oleh beberapa orang yang menamakan diri mereka sebagai NGO yang mewakili kaum tertentu tengah hari tadi.

Kecoh ini bermula apabila lounge Dewan Negara yang menjadi tempat rehat Ahli-Ahli Dewan ketika persidangan sedang berjalan telah ditempah untuk digunakan oleh YB Kulasugaran MP Ipoh Barat untuk berjumpa dengan beberapa NGOs.

Pertemuan ini juga dihadiri sama oleh MP Kapar, MP Ipoh Timur, MP Bukit Gantang dan beberapa lagi MP dari pembangang. Pertemuan yang sepatutnya berlangsung dalam suasana aman dan damai telah menjadi medan berkempen ahli-ahli MP Pembangkang untuk menghentam dan membantai UMNO, BN dan Kerajaan dengan caci maki celaka! bulshit dan sebagainya...

Beberapa Ahli parlimen BN yang ada di luar lounge juga sedang berehat dan berbincang, antaranya YB Dato Idris yang ada disitu telah masuk kedalam lounge dan menasihatkan mereka agar tidak menggunakan Parlimen untuk berkempen dan lebih teruk lagi mengutuk pihak kerajaan.

Nasihat ini telah ditemplak dan diherdik oleh MP-MP NGOs yang hadir dengan pekikkan MP kerajaan bodoh! menindas rakyat India! maka tercetuslah pertengkaran yang akhirnya tolak menolak telah berlaku...

Inilah biadapnya puak-puak pembangkang! menjadikan Parlimen sebagai tempat untuk menunjukkan kebiadapan dan kurang ajarnya kepada kehormatan dewan dan Ahli Parlimen BN!

YB Kinabatangan telah membawa usul 26P yang meminta Speaker Dewan menyisat bagaimana perkara ini boleh berlaku! bagaimana kemuliaan Parlimen telah disalah guna untuk membawa penyokong dan berkempen yang jelas menimbulkan rasa sakit hati Ahli Dewan yang lain!

Binatang punya pembangkang!!!
Posted by PUTRA MERDEKA at 15:48
Labels: Parlimen

(sumber;http://politikputramerdeka.blogspot.com/2010/06/ngos-pembangkang-tolak-mp-bn-di.html)

No comments: