Saturday, October 26, 2013

LARANGAN SEMBELIH LEMBU DI SEKOLAH... BAGUS, LEPAS NI, JANGAN BERARAK DI JALAN RAYA DAN JANGAN PECAHKAN KELAPA!!!


Friday, October 25, 2013

Selama berdekad-dekad, iaitu semenjak masyarakat India belum menjadi warganegara Tanah Melayu dan Malaysia, orang Melayu-Bumiputera telah bertolak ansur dengan golongan berkenaan. Bahkan telah menerima sebahagian daripada mereka sebagai 'saudara' sendiri menerusi perkahwinan dan perkongsian akidah.

Islam merupakan agama rasmi Malaysia. Justeru, segala urusan kerajaan adalah berlandaskan kepada agama Islam, baik menerusi ritual, mahupun falsafahnya. Pun begitu, dalam masa yang sama, agama-agama selain Islam (kecuali agama-agama dan fahaman yang diambil sebahagian daripada Islam dan dicampur dengan pelbagai agama lain) dibenarkan diamalkan di negara ini dengan bebas.

Umat Islam telah melakukan ibadah korban tanpa gagal semenjak perintah melaksanakannya disampaikan oleh Nabi Muhammad s.a.w lebih seribu empat ratus tahun lampau yang didokumentasikan pula menerusi al Quran, kitab suci umat Islam dan al Hadis, iaitu riwayat-riwayat yang dikumpul menerusi penyaksian oleh para Sahabat r.a dan dikompilasikan pula oleh Solafus Soleh.

Namun di Malaysia, sekalipun agama Islam adalah agama rasmi, dan umat Islam pula adalah umat majoriti di negara ini, amalan yang diperintahkan oleh Islam perlu mendapat keizinan daripada golongan minoriti sebelum dapat dilaksanakan oleh umat Islam.

Umat Islam di Malaysia sudah tidak boleh menjalankan perintah agama mereka secara bebas. Azan untuk menandakan masuknya waktu solat, dikatakan mengganggu dan umat Islam perlu patuh untuk menurunkan nada azan. Bacaan Tahrim dikatakan mengganggu tidur, maka ditiadakan dan diharamkan seperti di Pulau Pinang. Umat Islam tidak boleh berkumpul dan berarak di jalanraya sambil berselawat untuk mengenangkan Nabi s.a.w kerana dikatakan, menimbulkan ancaman kepada kaum minoriti.

Dan sekarang, ibadah korban yang dijalankan oleh umat Islam pula, DIHARAMKAN DARIPADA DIJALANKAN DI KAWASAN SEKOLAH kerana kononnya mengganggu sensitiviti kaum Hindu memandangkan lembu adalah salah satu haiwan suci Hindu, meskipun di dalam kitab-kitab agama Hindu, tidak terdapat langsung perkara yang mereka perkatakan.

Sungguh ANEH BIN AJAIB apabila larangan tersebut berkuat kuasa dengan alasan yang SANGAT BODOH, BAHLOL DAN TIDAK MATANG bagi golongan bukan Islam yang tinggal di sebuah negara yang bermajoritikan umat Islam.

Bagaimana pula dengan kebisingan bunyi gendang, mercun dan muzik keagamaan kaum Hindu? Bagaimana pula dengan perarakan di jalanraya, membawa patung berhala untuk dimandikan dan dikahwinkan dengan patung berhala yang lain? Bagaimana pula dengan upacara memecahkan kelapa yang akhirnya menyebabkan harga kelapa naik berkali ganda kerana kekurangan bekalan? Bagaimana pula dengan upacara Thaipussam yang merupakan amalan menyeksa diri kononnya untuk menebus dosa?

Dan kesemuanya itu dilakukan secara terbuka tanpa mendapat sebarang komen atau rungutan daripada masyarakat Islam kerana bertoleransi dan mahu hidup aman?

Nampaknya, kalau dah upacara korban tidak boleh diadakan di kawasan sekolah, malah disarankan untuk diadakan di dalam rumah-rumah penyembelihan, sudah sampai masanya juga, kaum Hindu menamatkan semua upacara keagamaan mereka yang menyesakkan jalanraya, mengganggu keamanan dan ketenteraman dengan bunyi hingar bingar selain menghentikan kengerian kerana penyeksaan diri dan membazir buah kelapa selain memacak kuil-kuil haram di atas tanah kerajaan untuk mendapatkan pampasan.

Apakah Ahli Parlimen Hulu Selangor dari MIC yang mendapat kemenangan hasil daripada bantuan dan undian kaum Melayu dan umat Islam, mampu mengeluarkan arahan yang serupa kepada penganut-penganut agama Hindu pula?

Atau pun, penganut-penganut beragama Hindu akan terus meminta agar orang Melayu-Islam bertoleransi dengan mereka sedangkan pada masa yang sama, mereka sendiri tidak SEDAR DIRI dan TAK KENANG DEK UNTUNG!!!
(terimakasih sumber:http://theflyingkick.blogspot.com/2013/10/larangan-sembelih-lembu-di-sekolah.html)
zmsegamat kata:
tahniah buat pengundi-pengundi Islam yang telah mengundi dan memberi kemenangan kepada parti dan calon yang anti Islam.. mana dia pejuang Islam di dalam UMNO/PAS/PKR

7 comments:

Anonymous said...

SETUJU ZM - artikel mu yg. BERNAS!

Saya syaki si muka-mcm-HOMODAJAL-menggerunkan ini, dah jadi si KAPIR, sebab benci sgt. Islam/umatnya! Tapi PENYAMAQ PENAKUT BANGSAT, takkan mengaku - kalau betul anak jantan, mengaku sajalah! Dan jgn. haraplah PENAKUT mcm. ni akan hina agama lain terutamanya agama Hindu, mungkin HILANG KEPALA DISEMBELIH mcm. BABI TERKANGKANG!
Kalau kat Barat yg. asyik MELALAK mcm. ANJING HUTAN LIAR, pasal hak asasi kesamaan/kebebasan mutlak-demokrasi LIBERAL PENIPU mereka, jgn. juga harap benarkan PENDATANG termasuk India/Cina sambut mcm-mcm keagamaan dia, apalagi dgn. rasmi, kerana agama rasmi Barat ialah Kristian - yg. herannya tak juga si PENDATANG MELALAK berani menentang k'jaan Barat-olangputih ma, psl- ni; tahu pula jadi PENAKUT (namun Barat asyik nak PAKSA Dunia Islam amalkan hak asasi -demokrasi LIBERAL Barat-Zionis KAPIR!)! Tapi kat M'sia, dahlah bangsa PENDATANG dpt. Deepavali dan Raya Cina sbg. perayaan rasmi, tapi masih tak puas - asyik nak gertak umat Islam/Melayu, mcm. mereka pula TUAN kita! Dan gereja boleh bunyi loceng dia sesuka hati (tetapi Azan tak dibenarkan) di Barat - cuba mana-mana si PENDATANG ni buat bising psl loceng gereja tu; mungkin diTENDANG-sampai-mati-mcm-KATAK-terjelir-lidah oleh si Neo-Nazi!

Jadi memang DAJALNYA si KELING KAPIR-BUAS sarJAMBAN yg. buat GERTAKAN pd. Gurubesar Islam/Melayu kita ini, sebab sembelih lembu Korban di sekolah – dan sarJAMBAN menggertak lagi nak sembelih babi kat sekolah itu! Patutnya gurubesar Melayu kita jgn BERLEMBUT sgt - dgn. si KAPIR BIADAP ni! Dahlah tu, si keling-BUAS ni dr. luar negara pula talipon - mungkin ejen si KAPIR-BUAS MOSSAD/CIA/MI6 atau dr. geng kongsi gelap yg. lari lintang pukang dulu kat Thailand kot! Talipon saja polis terus bila dpt. GERTAKAN SAMSENG KAPIR ini! Malaysiakan NEGARA ISLAM - kita tak perlu MERENDAH DIRI mahupun APOLOGETIK pd. mana-mana KAPIR utk. mengadakan amal ibadah Islam!

Kat India tu, dahlah umat Islam asyik dibunuh dlm. pembunuhan beramai (GENOCIDE) oleh kaum PENGGANAS HINDU di Gujarat, Kashmir dan terbaru di Uttar Pradesh, dan juga di Sri Lanka (pengganas Tamil bunuh umat Islam dan juga Buddha), kat M'sia ni pun, makin SAMSENG kaum Keling yg. SAMSENG mcm. GENG KONGSI GELAP ini; tak sedaq diri, mereka bangsa PENDATANG, yg. asalnya dibawa si KAPIR PENJAJAH British-Zionis LAKNAT!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

PEMBETULAN:

Perenggan pertama itu, saya maksudkan pd. si ekoq-budin yg. HINA Islam kononnya ada tiru dr. ajaran Hindu!

"Saya syaki si muka-mcm-HOMODAJAL-menggerunkan ini, dah jadi si KAPIR, sebab benci sgt. Islam/umatnya! Tapi PENYAMAQ PENAKUT BANGSAT, takkan mengaku - kalau betul anak jantan, mengaku sajalah! Dan jgn. haraplah PENAKUT mcm. ni akan hina agama lain terutamanya agama Hindu, mungkin HILANG KEPALA DISEMBELIH mcm. BABI TERKANGKANG!"

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Ada masjid Dan Surau berdekatan. Tak nampak apa masalah pun.

Lebih baik untuk kesihatan kalau semua korean dibuat kat abattoir, kan?

Mana lah tau, binatang yang dikorbankan Ada penyakit ke tidak. Tak risqué ke?

Anonymous said...

Apa benda Timb Menteri Pelajaran tak habis-habis macam nak jadi hero TAMIL lagi ke .....mula-mula pasal makan di dalam tandas....kini pasal korban... lepas nie entah apa-apa pulak lagi...

Timb Menteri Pelajaran baru duduk kat Malaysia ke dan tak tahu akan ibadah yang dilakukan di masa Raya korban...
nanti ingat-ingatkan juga kepada kaum dia agar tidak lagi BERARAK DI JALANRAYA dengan bunyi gendang yang bising dan juga upacara cucuk badan yang mengerikan apabila kanak-kakan sekolah menengoknya.....membazirkan buah kelapa yg menyebabkan harga naik tinggi.....Ingat jangan sampai ORANG MELAYU pula yang mempersoalkannya....

TOLONG LA TIMB MENTERI PELAJARAN BUATLAH HOME WORK/KAJIAN sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan atau arahan ........

Anonymous said...

Lepas ni jangan guna sungai untuk hanyutkan ABU MAYAT kamu semua. Pastikan tanam kat jerat India!


Kat Taman rekreasi Commonwealth air begitu jernih, untuk kegunaan rekreasi orang awam bukan mohon jangan cemarkan dengan ABU2 orang mati.

Anonymous said...

Pastikan lepas ini BAN pembakaran MAYAT di kubur2 India yang berdekatan dengan perumahan orang awam.

Kurang 400m dari tempat saya, bila bunyi saja gendang2 dan musik, tak lama lagi keluar le asap berjam2 - kami terpaksa bakar pokok2 serai nak tangkis bau asap mayat.

Mereka akan bersurai dari tempat itu dan yang tinggal hanyalah dua orang yg dalam keadaan mabuk duk tunggu hingga selesai jadi abu.

Bukan sekadar budak sekolah saja, kami orang tua2 pun punya le seram..

Anonymous said...

Aku setuju.....setuju. Jangan bagi si sial tu berarak pecah kelapa... menatang sial