Friday, March 14, 2014

Satelit pengintip AS tak kesan letupan #MH370

Washington: Satelit pengintip Amerika Syarikat (AS) tidak mengesan sebarang tanda letupan di udara ketika pesawat MH370 terputus hubungan dengan kawalan trafik udara, kata pegawai negara itu.

Menurut kenyataan pegawai yang enggan dikenali, negara itu pernah menggunakan rangkaian satelitnya untuk mengenal pasti tanda kehadiran haba yang boleh dikaitkan dengan unsur letupan pesawat di udara tetapi dalam kes ini tiada tanda ditemui.

Ia menambah misteri menyelubungi nasib MH370 yang yang hilang sejak jam 1,30 pagi, Sabtu lalu selepas berlepas daripada Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Beijing.

Pegawai itu berkata, dengan ketiadaan sebarang kawasan spesifik yang dikenal pasti oleh satelit, kapal laut AS yang menyertai usaha mencari dan menyelamat di Laut Cina Selatan tidak dihantar ke kawasan khusus untuk mencari bangkai pesawat jika ada.

“Jika mereka dapat mengenal pasti satu kawasan yang khusus (melalui satelit), kapal kami mungkin akan dihantar ke situ,” katanya kepada agensi berita AFP.

Kongsi imej satelit Malaysia dalam kenyataannya kelmarin berkata, satelit daripada pelbagai negara antarabangsa menyertai usaha mencari dengan perancangan untuk berkongsi imej daripada satelit yang mengelilingi bumi.

Menurut penulis buku dan pakar sejarah perisikan, Jeffrey Richelson, sistem satelit infra-merah angkasa AS berjaya mengesan letupan yang menyebabkan pesawat TWA 800 terhempas ke Lautan Atlantik sejurus berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa John F Kennedy di New York pada 1996.

Dalam bukunya America’s Space Sentinels, Richelson menggambarkan rangkaian satelit AS pada mulanya dibangunkan untuk mengesan dan menerima amaran langsung berhubung ancaman pelancaran roket dari Russia.

Melalui e-mel, Richelson berkata walaupun sistem satelit ‘Rangkaian Sokongan Pertahanan’ dicipta untuk mengesan isyarat infra-merah dari roket yang dilancarkan, ia terbukti berkesan dalam pelbagai aspek lain seperti mengesan pesawat berlegar di udara selepas terbakar, pesawat angkasa di orbit dan letupan di darat/udara.

Teliti data DSP“Oleh itu Digital Pemprosesan Isyarat Digital (DSP) akan diteliti selepas beberapa kejadian nahas udara.

Satelit pernah mengesan pelanggaran udara di ruang udara Grand Canyon, nahas pesawat pejuang Stealth, nahas A-10 dan pelanggaran membabitkan pesawat tentera AS serta Jerman di luar pantai Afrika pada 1997,” katanya.

Richelson berkata, penyiasat pernah membuat pemeriksaan data satelit DSP selepas kehilangan pesawat 447 milik Air France pada 2009 yang lenyap sejurus berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Rio De Jeneiro ke Paris, bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada menemui sebarang petunjuk. (Beritaharian online)

4 comments:

Anonymous said...

Bah. Pertama:

Si rejim-rejim Barat-Zionis ni memang DALANG-DUA-MUKA plg. DAJAL! Bayangkanlah, dgn. teknologi amat canggih Barat-Zionis, mereka tak boleh mengesan MAS ini – MUSTAHIL; sedgkan DRONE mereka boleh pula kesan ‘teroris’ kampung kat pendalaman dan kwsn. Pergunungan, cthnya di Afghanistan, Pakistan, Yemen dsbnya!
Saya mengesyaki Pangkalan Tentera Udara Amerika Syarikat di Diego Garcia yg. terletak di Lautan Hindi, mungkin terlibat dlm. TERORISMA dajal ini (di - http://www.mazidulakmal.com/2014/03/cabal-times-dedahkan-tentang-diego.html , CABAL TIMES DEDAHKAN TENTANG DIEGO GARCIA DAN MH370 , Khamis, Mac 13, 2014; dan http://darah-satria.blogspot.com/2014/03/agenda-tersirat-disebalik-rampasan.html, Agenda tersirat disebalik rampasan pesawat MAS MH370 Thursday, 13 March 2014;)! Kemungkinan yg. sungguh MENGGERUNKan - cara TERORISMA yg. terbaru dan paling GANAS, oleh Barat-ZIONIS! Selepas berita ini tersiar, CIA dan Pentagon tiba-tiba mengeluarkan teor , kapal perang USS Kidd akan SEGERA mencari di Lautan Hindi pula akibat kemungkinan MAS terhempas di situ, tapi mengapa pula MAS boleh terbang sampai ke situ pd. asalnya; jadi teori MAS di’hijack’ ke Diego Garcia ini tidak mustahil – kemudian MAS kononnya dijumpai oleh US Navy dalam Lautan Hindi, kononnya terhempas setelah dirampas ‘teroris’!

Ini disyaki akibat kehadiran sekaligus, 12 jurutera/saintis teknologi TINGGI dari Malaysia dan 8 dr. China, yg. sgt. penting. dr. syarikat Freescale Semiconductor – sy. yg. terlibat dlm industri Microchip, Data, Angkasa dan Pertahanan, (lihat di http://www.techbriefs.com/component/content/article/31-ntb/webcasts/on-demand-webinars/17016 , Freescale’s Portfolio of Microprocessors, Microcontrollers, and RF Devices for Aerospace and Defense , 06 August 2013; dan lihat di http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/10/Loss-Of-Employees-On-Malaysia-Flight-A-Blow-US-Chipmaker-Says/ , Loss of employees on MAS flight a blow, US chipmaker says, March 10, 2014 )! Di samping itu, Freescale Semiconductor ini juga turut dimiliki Empayar ZIONIS plg. Dajal, Empayar Rothschild (yg. membiayai dan mengasaskan Zionisma dan Israel - lihat di http://aftertheshift.blogspot.com/2014/03/malaysia-airlines-flight-370-patents.html, Malaysia Airlines Flight 370: “Patents Patents Patents?” ; http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html , Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel; http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm, The Order of Skull and Bone; dan http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012)

Disyaki Mossad-CIA-MI6-NATO akan MENSASARkan pakar Bukan Barat, terutamanya yg. Islam dan dr. China dlm industri ini , terutamanya dlm. industri PERTAHANAN (lihatlah bagaimana Mossad telah membunuh saintis-saintis nuklear Islam dr. Iran - di http://www.businessinsider.com/mossad-in-iranian-scientist-murders-2011-8 , Mossad Suspected In Murder Of Iranian Nuclear Scientists , Vincent Trivett, Aug. 5, 2011). Dan sebab itu agaknya si CIA (yg. dikuasai Mossad-ZIONIS/ISRAEL) asyik nak membidas teori letupan dan juga begitu galak MENUDUH juruterbang Islam/Melayu kita atau 20 jurutera/pakar kita dan dr. China, dr. Freescale Semiconductor, kononnya mungkin bunuh diri atau terlibat terorisma!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Bah. kedua:

Tapi TAK pula CIA Dajal ni menuduh bekas tentera dr. New Zealand ni, yg. berikan cincin kahwin dan jam tangan pd. isterinya sebelum penerbangan – saya syak dia direkrut jadi ejen CIA-Mossad; disyaki akan dpt. ID baru, setelah disyaki menjlnkan misi dlm. MAS ini (lihat di
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2578358/Husband-gave-wedding-ring-watch-wife-boarding-missing-flight-MH370-case-happen-him.html, Agony of the wife whose husband gave her his wedding ring and watch before boarding missing flight MH370 'in case something should happen to him', by James Rush, 11 March 2014.)

Juga Barat-ZIONIS disyaki mahu MEMBANKRAPkan MAS (supaya terpaksa bergabung dgn. sy. penerbangan Barat-ZIONIS melalui One World Alliance, yg. baru disertai MAS) dan menghancurkan hubungan Diplomatik baik antara China dan Malaysia, serta menghuru-harakan NEGARA ISLAM kita ini, hingga terpaksa bekerjasama lebih rapat dgn. Barat-ZIONIS melalui CIA-MI6/tentera US-British, dan perisikan/tentera Singapura (yg. diKUASAI CIA-Mossad, lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html , THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Serta memaksa NEGARA ISLAM Malaysia dan Brunei menyertai TPPA, yg. di KUASAI Barat-ZIONIS ini.

Ini tak mustahil kerana si Barat-ZIONIS asyik menyerang dan membunuh umat Islam sesuka hati, dlm pembunuhan beramai (GENOCIDE) di Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, melalui PENJAJAHAN terus, penggunaan Drone atau bom kimia, atau menggunakan pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam” yg. sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Afghanistan, Iraq, Libya, Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013).

Kerajaan kita dan China, mesti MENYIASAT kemungkinan ini, melalui apa cara pun, demi MENYELAMATkan penumpang MAS tersebut! Jgn. remehkan sebagai teori 'konspirasi' semata - setiap maklumat adalah PENTING!

Makcik Sambal Belacan.

zm.azami said...

terima kasih

Anonymous said...

Sama-sama ZM! INSYA-ALLAH, kita teruskan perjuangan menentang musuh ISLAM/umatnya!

Makcik Sambal Belacan.